Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Teljes nevén Adam Mitchel Lambert,Indianapolisban született 1982. január 29.-én.

Adam kedvelt színészei közt van a Lad Zeppelin, Qeen,Micheal Jackson,David Bowie és az Aerosmith.


San Fransiscóban jelentkezett egy angol tehestségkutatóra,az American Idol-ra.Az első meghalgatásán a Rock with you-t nameg, a Bohemian Rhapsody-t választotta.

Mikor megtudta,hogy a legjobb 3 közé került,alkalma nyílt fellépni otthonában,San Diegoban,ahol középiskoláját, a Mt. Carmel High School-t választotta. Ott elénekelte a Black or White-ot és a Mad World-ot.Május 8-án a polgármester, Jerry Sanders  "Adam Lambert Nappá" nevezte ki előadása napját.


A versenyben 2009. május 20-án végzett,2. hellyel.A fináléban a Qeen-el és a KISS-el szerepelt.

a Queennel Kris Allen társaságában a  We Are the Champions-t adták elő,míg a KISS-el,a City Rock And Roll All Nite, Detroit Rock és a Beth dalokból álló egyveleget.

 Lambertet közzétették az iTunes-on,a No Boundaries-ből.Allen mikor nyert az jelentette ki;"ezt Adam érdemelné meg". Úgy értette, ugyanannyira megérdemli Adam a győzelmet, mint ő.


A szócikkhez társított címkék:
személyek
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése