Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

 

Privi és a tini társasági oldalak működése

 

A Privi.hu egy kifejezetten a 14-18 év közötti korosztályok számára létrehozott közösségi oldal. Lényeges különbségek vannak azonban, ha ezekkel összehasonlítjuk.

A privi.hu-n nem személyes adatlapok találhatók, hanem a felhasználók által személyre szabott ún. „személyes honlapok”. Ide mindenki azt tölt fel amit a leginkább megfelelőnek gondol, képet, szöveget, zenét videót stb. Itt nincs a többi hasonló oldalra jellemző közösségi hálózat, mindenki szabadon kapcsolatba léphet bárkivel. A másik, némiképpen aggodalomra okot adó, különbség, hogy nem csak a belépett felhasználók láthatják az egyéni oldalakat, hanem bárki. Ráadásul a privi.hu mögött nem áll különösebben erős háttér, ezért a képek és szövegek moderálása igencsak felületes. Ezért fordulhat elő, hogy néha a gyermekpornográfia határát súroló képek kerülhetnek fel az oldalakra. Mivel az oldalakon gyakran jelennek meg személyes adatok, chatnév, telefonszám, e-mail cím, és mindezek sokszor kiskorúaké, ezért különösen fontos lenne egy megfelelő adatvédelmi hozzáállás, azonban ennek itt a nyomát sem lehet látni.

Ennek ellenére a privi.hu töretlenül népszerű a fiatalok körében, bár mint minden hasonló profilú oldal, ez is megszenvedi a Facebook előretörését. A népszerűség köszönhető többek közt a kreatív önmegvalósításnak teret adó oldalkészítésnek, amely az Iwiw, vagy a Facebook egyen-adatlapjaival szemben az egyediség érzetét nyújtja. Itt most próbálunk néhány tanácsot adni az oldallal kapcsolatban.

Az oldal működése rendkívül egyszerű, a viszonylag kevés adatot megkövetelő regisztráció után, már neki is láthatunk a saját oldalunk megkomponálásának. Az oldalon található segédlettel, könnyen és gyorsan feltölthetjük a megfelelő fájlokat, valamint megírhatjuk a szöveget. Érdemes figyelni arra, hogy a szöveg frappáns és figyelemfelkeltő legyen. A képeket korlátlanul feltölthetjük, ám gondolni kell arra, hogy a túl sok túl nagy kép rontja az oldalunk betölthetőségét és ezáltal az esélyt, hogy megnézzék azt. A képeknél ügyeljünk arra is, hogy lehetőleg ne a már százszor látott témák ismétlődjenek, próbáljunk itt is valami egyedibbet alkotni mint a „mobiltelefonos önarckép félmagasan” című elcsépelt klisé. És végül de nem utolsósorban; bármennyire is nem menő ezzel foglalkozni, mégis alaposan gondoljuk meg, milyen adatainkat, képeinket tárjuk a világ elé, mert ezekkel rettenetesen könnyű visszaélni.

 

 

 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák