Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Adobe Flash Player telepítése a böngészőkhöz.
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2014-04-07 15:56:26
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Figyelem: előfordulhat, hogy a szócikk tárgyára Macromedia Flash Player-ként utalnak, de miután az Adobe 2005-ben felvásárolta a Macromedia Inc nevű céget, a népszerű szerkesztő- és lejátszócsomag immárom az Adobe neve alatt kerül forgalomba.

 

A flash movie-k, különösen a web2-es alkalmazások elterjedésével az eddig tapasztaltabbnál is nagyobb szükségünk van arra, hogy böngészőnk meg tudja jeleníteni ezen tartalmakat.
A legelterjedtebb videó és aminációlejátszó program az Adobe Flash Player, mely az ebben lejátszani kívánt tartalmakat létrehozó Adobe Flash Professional, és egyéb flashszerkesztők fejlődésével időnként frissítésre szorul. (Új böngésző telepítésekor gyakorta nem frissítésre, hanem új telepítésre, úgynevezett böngészőkiegészítés ([plugin]) beszerzésére van szükség)

 

Az Adobe Flash Player az Adobe cég oldaláról ingyenesen letölthető.
http://www.adobe.com

Az oldal intelligenciájára jellemző, hogy figyeli milyen böngészőből értük el azt, és azon böngészőnek megfelelő lejátszó letöltését ajánlja fel. Amennyiben nem innen kívánjuk letölteni azt, figyelnünk kell, hogy a megfelelő lejátszót próbáljuk beszerezni. 2 féle választásunk létezik, az egyik a [Microsoft] [Internet Explorer]hez készített kiegészítés, a másik az úgynevezett nonIE változat, melyet [Firefox], [Opera], [Safari], vagy [Google Chrome] böngészőkhöz telepíthetünk.

 

 

Amennyiben letöltöttük a megfelelő kiegészítést, telepítése roppant egyszerű, a telepítőfile elindításával automatikusan lefut.

 

Figyelnünk kell arra, hogy telepítés előtt zárjuk be azt a böngészőalkalmazást, melyhez a bővítményt telepíteni szeretnénk, különben a lejátszó telepítése meghiúsulhat!

 

Természetesen az Adobe Flash Player nem csak [Windows], hanem más operációs rendszert futtatók számára is elérhető. Létezik [Linux] és [Mac OS X] kompatibilis változata is. 

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák