Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Billentyűzet
Verzió: 4  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2010-06-17 17:41:08
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

 

A [számítógép]ek egyik fontos perifériája a billentyűzet, vagy más néven klaviatúra. Segítségével szöveget vihetünk be, illetve olyan fontos billentyűket is tartalmaz, mint a Del (törlés), Escape (kilépés), tab. shift és irányító gombok (az alma vagy a windows gomb pl.).

A billentyűzetek kiosztása, elrendezése az írógépek által felállított rendszert követi, amelyet 1870-ben találtak ki. Ma már számtalan változata létezik: többféle méretben, többféle nemzeti billentyűzet kiosztással, vezetékes vagy vezetéknélküli változatban is beszerezhető.


A billentyűzetek kiosztása, elrendezése az írógépek által felállított rendszert követi, amelyet 1870-ben találtak ki. Ma már számtalan változata létezik: többféle méretben, többféle nemzeti billentyűzet kiosztással, vezetékes vagy vezetéknélküli változatban is beszerezhető‘.


 

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák