Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Azaz katódsugárcsöves monitor. A CRT valójában egy óriás vákuumpalack amelynek egyik végén egy elektronágyú, a másik végén pedig egy – általában foszforos anyaggal bevont - fluoreszkáló képernyő található. Működési elve egyszerű; a fogadott jel alapján az ágyú elektronokat lő ki a képernyőre, meghatározott rendben, ettől a fluoreszkáló anyagban fényvillanások keletkeznek, amit mi képnek érzékelünk. A módszer hátránya az, hogy közelről nézve a képernyőt, jelentős mennyiségű sugárzás éri a szemet, amely komoly egészségügyi károsodásokat okozhat. A CRT mára elvesztette jelentőségét a modernebb képmegjelenítő módszerekkel szemben, mint amilyen a plazma vagy az LCD technológia.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák