Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Fájl leíró fogalom, a POSIX operációs rendszerben használt kifejezés, a fájl elérésére vonatkozó absztrakt hivatkozás. A windowsos környezetben a fájlkezelés kifejezést használják helyette, bár a két fogalom nem egyezik meg pontosan. A descriptor egy egész szám, amely a kernelben lévő adatstruktúrában található bejegyzést jelöli, amely struktúra a megnyitott fájlok részleteit tartalmazza. A POSIX-ban ezt az adatstruktúrát hívják fájl descriptor táblának, és minden folyamatnak megvan a maga descriptor táblája. A felhasználói alkalmazás átadja a kulcsot a kernelnek egy rendszerhívás által, és a kernel erre a kulcsra hivatkozva éri el a fájlt. Az alkalmazás így közvetlenül nem férhet a fájlhoz, vagy írhat a descriptor táblába közvetlenül.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák