Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Digitális bevándorló
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2010-06-16 17:38:39
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A digitális bevándorló fogalmát Marc Prensky használta először 2001-ben, akárcsak a [digitális bennszülött] fogalmát is. Ekkor ez még a tanulók és a tanárok megkülönböztetésére szolgált, ma már azonban egész generációkat jelöl. A digitális bevándorlók azok a régebbi generációk, akik nem születtek bele abba a világba, amelyet egyre inkább meghatároznak a különböző digitális technológiák. Lényeges különbség a két fogalom és hordozói között, hogy míg az előbbiek szinte alig töltenek időt az interneten, és nem igazán ismerik a legújabb technológiákat, zenét magnóról hallgatnak és vissza-vissza révedeznek az elmúlt időre, amikor kincsként óvták a külföldről, kéz alatt, antikváriumból összegyűjtött LP-ket, vagy remegve vártak egy-egy interurbán telefonhívást, az utóbbiak gyakorlatilag az IT világában „élik” életüket. Mobilon interneteznek, interneten barátkoznak, és órákat töltenek a számítógépeik előtt.
A digitális bevándorló fogalmát Marc Prensky használta először 2001-ben, akárcsak a [digitális bennszülött] fogalmát is. Ekkor ez még a tanulók és a tanárok megkülönböztetésére szolgált, ma már azonban egész generációkat jelöl. A digitális bevándorlók azok a régebbi generációk, akik nem születtek bele abba a világba, amelyet egyre inkább meghatároznak a különböző digitális technológiák. Lényeges különbség a két fogalom és hordozói között, hogy míg az elő‘bbiek szinte alig töltenek időt az interneten, és nem igazán ismerik a legújabb technológiákat, zenét magnóról hallgatnak és vissza-vissza révedeznek az elmúlt időre, amikor kincsként óvták a külföldrő‘l, kéz alatt, antikváriumból összegyűjtött LP-ket, vagy remegve vártak egy-egy interurbán telefonhívást, az utóbbiak gyakorlatilag az IT világában „élik” életüket. Mobilon interneteznek, interneten barátkoznak, és órákat töltenek a számítógépeik előtt.

 


Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák