Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Digitális diszkrimináció
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-01-30 11:22:47
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A digitális diszkrimináció csoportok, korosztályok, országok hátrányos helyzetbe hozását jelenti. Mivel számos hivatal és intézet tér át az [online] ügyintézésre, illetve a munkavállalóktól is elvárják a legalább minimális számítógépes és [internet]es ismereteket, ezért azok, akiknek nincs lehetőségük elsajátítani ezeket az alapokat, óhatatlanul elszigetelődnek. És minél tovább tart ez az állapot, annál nehezebb felzárkózni. A jelenség nagy mértékben összefügg a digitális írástudás és a - szakadék kérdéskörével, külön-külön egyik probléma sem kezelhető, mivel nagyon szoros kölcsönhatásban vannak. A digitális diszkrimináció ellen egyrészt tehetnek a közintézmények, az okatatás. a jogi környezet és a támogatási rendszer átalakításával, másrészt pedig legalább ilyen fontos szerepük van a civil kezdeményezéseknek is.

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák