Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Digitális kommunikációnak azt a fajta kommunikációt hívjuk, melyben digitális jelekkel folyik az információ továbbítása. Ide tartozik az Internet, a mobiltelefon, a műholdas adatközlés, stb. Jelentősége abban áll, hogy leegyszerűsíti a másokkal történő kapcsolatfelvételt, hiszen pl. Magyarországon több mint egy mobiltelefon jut minden egyes magyar állampolgárra, a csecsemőket és az aggastyánokat is beleszámítva. Ezzel ma már lehetővé válik, hogy bárkivel bármikor kapcsolatba lépjünk, vele kommunikáljunk.

 

Ezeknek a korlátlan lehetőségeknek azonban lehetnek árnyoldalai is. Jelenleg is komoly kutatások folynak arról, hogy az állandó elérhetőség és személyes életünk folyamatos kitárása, milyen pszichológiai és szociológiai fejleményekkel járhat hosszútávon.


A szócikkhez társított címkék:
kommunikáció , média , társadalomMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák