Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Digitális szakadék
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-01-30 11:22:50
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A digitális szakadék a szociológiában arra a jelenségre vonatkozik, ami a [digitális] technológia használatában jelentkező nagy különbségekre utal. Mivel a digitális kultúrát alapvetően demokratikusként szokás jellemezni, ezért látszólag ellentmondásos [digitális diszkrimináció]ról és - szakadékról beszélni. A világ országai között nagy különbségek vannak, és ennek számos oka lehet: a digitális technogiák használata a fennálló hatalom által szándékosan korlátozott (pl. diktatúrák esetében), a gazdasági fejletlenség ezen a téren is éreztetheti hatását. Ugyanakkor még a digitálisan fejlett társadalmak sem egységesek ebből a szempontból: mindenhol élesen szétválik a technológiákat ismerő és használni tudó réteg és a szegényebb, digitálisan írástudatlan emberek. A probléma két vetületét valószínűleg párhuzamosan lehetne megoldani.

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák