Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: dinamikus mikrofon
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-07-24 09:30:11
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Dinamikus mikrofon


Az egyik leggyakrabban használt [mikrofon] típus. Népszerűségét igen jó jellemzői miatt szerezte. Egyszerű, megbízható, és nagyon jó a hangminősége. Nem igényel külön áramellátást, strapabíró, és széleskörű felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Nagy hangerőnél, zajban is lehetővé teszi a torzításmentes rögzítést.

 


Felépítésükben az [elektromágneses indukció]t használják, így a mágneses térben mozgó vezetőben áram indukálódik. [Hanghullám]ok hatására a mágnes kör légrésében egy rugós felfüggesztésű műanyag [membrán]ra rögzített kisméretű, gyűrű alakú [lengőtekercs] mozog.

Hangnak megfelelő [elektromos áram] [indukálódik]. Mivel ez túl gyenge, csupán néhány tized mV-t, fel kell erősíteni, hogy használni tudjuk. A kimeneti jel illesztésére és szimmetrizálására illesztő [transzformátor]t illesztenek a mikrofontestbe.

 


A membrán és a tekercs tehetetlensége miatt érzékenységük alacsony, így főleg hangosításnál, ének felvételnél használjuk.
 

 

Hibás bekötés esetén a fantomtáp a mikrofonkapszulára kerülhet. Ha alacsony independenciájú, akkor az átfolyó áram tönkreteheti.

 

 

 

dinamikus mikrofon

 

 

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák