Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Depth of Field; azaz mélységélesség, a fotózásban használatos fogalom amely azt jelzi, hogy az adott optika által készített képen a tárgyak mekkora hányada látszik élesen. Minél kevesebb ez a hányad, annál kisebb a mélységélesség. A nagy mélységélesség elsősorban a táj- és panorámafotóknál lényeges, ahol fontos, hogy a kép minden részlete éles legyen. A mélységélesség összefüggésben van a fényerővel, mivel minél kisebb a rekesz (a nyílás amelyen keresztül a fény beérkezik), annál nagyobb a mélységélesség. Ebből következően a nagy mélységélesség nagy fényerőt is követel, ezért kevés fénynél nehezebb ilyen képet készíteni. A kompakt eszközökben – telefon, tablet, PDA – lévő fényképezőgépek kicsi kamerájának általában igen nagy a mélységélessége, mivel itt nehezebb ezt állítani, az objektív kis mérete miatt. A kis mélységélesség, azonban a művészi, sport-, és portréfotózásban nagyon fontos, főleg mivel kisebb fényerőt igényel és a képeken az elmosódott részeknek is fontos szerepe lehet.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák