Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Digitális tükörreflexes fényképezőgép. Felépítése megegyezik a filmes fényképezőgépekével, egy különbséggel, itt a film helyén egy képérzékelő szenzor található. A DSLR-ek általában felsőbb kategóriás gépek, a kompaktokhoz képest, azonban teljesítményük jócskán meghaladja azokét. Mivel az alkalmazható legnagyobb szenzorméretet az optikának a szenzortól való távolsága befolyásolja, ezért könnyen belátható, hogy egy DSLR gépben sokkal nagyobb szenzort lehet alkalmazni, amely nemcsak a felbontás, de az érzékenység növekedésével is együtt jár. Természetesen a jóval nagyobb gépváz sokkal több elektronikának adhat helyet, így a szolgáltatásoknak csak a marketing szabhat határt. Nem is beszélve arról, hogy a DSLR-hez sokféle objektív választható, mellyel az alkalmazási területeket tökéletesen le lehet fedni. Hátrányuk a kompakt gépekhez a magasabb árban és nagyobb méretben és súlyban nyilvánul meg. A ma legkorszerűbb DSLR-ek képesek full-HD videofelvételre, felbontásuk pedig a 25 Mpixelt is elérheti. Mára a professzionális fotóriporterek döntő része ilyen gépet használ.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák