Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Google 2008 novemberében indította útjára SearchWiki szolgáltatását, amelynek segítségével a felhasználó a kereső találatait rangsorolhatja: átrendezheti a listát, egyes találatokat akár ki is törölhet. Nyilvánvaló, hogy ez a lépés nagy mértékű optimalizációval van összefüggésben, amellyel szemben a Google mindeddig tehetetlen volt. A módszer, a kereső és tartalomoptimalizáció, lehetővé teszi, hogy akár irreleváns tartalmak is megjelenjenek a találati lista első helyén. A felhasználói értékelés talán segíthet ezen, de a manipuláció lehetősége itt is nyilvánvaló. A SearchWiki Google fiókhoz kapcsolódik, azaz a regisztrált felhasználók számára elérhető. A találatok átrendezése, kommentelése elmentődik, és a következő hasonló keresésnél már ezt tekinti a kereső alapbeállításnak. Természetes a változtatások mindig csak az egyéni felhasználóra vonatkoznak, viszont arra is van lehetőség, hogy megtekintsük, mások hogyan értékelték az adott találatot. 


A szócikkhez társított címkék:
google
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése