Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A grafén a szén egyik különleges molekulaszerkezetű módosulata a nanotechnológia egyik legújabb és legígéretesebb fejlesztése. A grafén tulajdonképpen egy „kisimított” szén nanocső, amely csík vagy szalag formájú, egy atom vastagságú réteg. Fontos tulajdonsága, hogy nagyon jó elektromos vezető és a hővezetése is egyedülálló, amellett teljesen átlátszó. Ezen tulajdonságaival tökéletes alapja a tranzisztoroknak, emellett mivel csak 0,335 nm vastagságú, ezért egy minőségi ugrást jelenthet a félvezetőtechnológiában. Hátránya, hogy egyelőre megoldatlan a nagyipari előállítása, mivel már a szén nanocsövek létrehozása is bonyolult folyamat, nem is beszélve akkor azok lebontásáról.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák