Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Hardver
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-01-21 17:52:34
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A hardver a számítógépek fizikai részét nevezi meg. Azért találták ki, hogy a hordozót (doboz, kábelek, nyomtatott áramkörök, stb.) megkülönböztessék a rajta futó [program]tól, a [szoftver]től.

A hardvert elvileg stabilitás és állandóság jellemzi, szemben a szoftverrel, amely könnyen meg lehet változtatni (át lehet írni a programot, törölni, telepíteni lehet). Mindemellett a hardver tulajdonságait is meg lehet változtatni, ha új kártyákat, [meghajtó]kat adunk hozzá, vagy a régi elemeket újra cseréljük, annak érdekében, hogy javítsuk a gép teljesítményét (pl. [memória] bővítés).

A hardver egy gyűjtőfogalom, ezért nemcsak magát a gépet jelenti, hanem a hozzá csatlakozó összes perifériát: kábeleket, adaptereket, billentyűzetet, egeret, monitort, nyomtatót is.


Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák