Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A HTML nyelv legutóbbi, szinte forradalminak mondható változata. Az Internet és párhuzamosan a webes megjelenés fejlődése azt a kellemetlennek mondható következménnyel járt, hogy számos kiegészítő programrész, ún. plugin keletkezett, amelyek a különböző multimédiás alkalmazások megjelenítéséhez voltak szükségesek. A helyzet mára szinte kezelhetetlenné vált, mivel a rengeteg plugin kezelése egyrészt igen bonyolulttá tette egyrészt a fejlesztést, másrészt a felhasználókra is plusz terhet rótt. Nem is beszélve arról, hogy a számtalan plugin sokszor okozta a rendszer instabilitását vagy akár összeomlását.

Ezeknek kiváltására született meg a HTML5 gondolata, amelynek lényege az, hogy magába a nyelvbe építenek be olyan képességeket, amelyeket eddig csak pluginokkal voltak képesek megvalósítani. A véglegesítést ugyanúgy a W3C konzorcium végzi, mint a HTML korábbi verzóinál. Ami bizakodásra ad okot, hogy úgy tűnik az olyan, egyébként szemben álló felek, mint az Apple és a Google is egyként támogatja a HTML5 koncepcióját. A szabvány a végleges fázist még nem érte el, de a támogatás beépítése már megkezdődött a különböző böngészőkbe.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák