Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Időnként szükségünk lehet [internetkapcsolat]?unk sebességének mérésére. (Aktuális átviteli sebesség)

Ezt különböző weboldalakon található sebességmérő tesztekkel végezhetjük.
Ezen oldalak kinézete, hozzáférése igen változatos, de működésük hasonló elvre épül.
A teszt megkezdése után egy viszonlyag nagy (bizonyos oldalakon választható) méretű adathalmazt, úgynevezett csomagot tölt le gépünk a sebességmérő oldal szerveréről.
A letöltés idejéből, és a csomag méretéből a tesztoldal kiszámítja a letöltési sebességet, majd ugyanazt a csomagot gépünk automatikusan feltölti a szerverre.
A feltöltés kezdeti és befejező időpontjából az előzőhöz hasonló módon kapjuk meg a feltöltési sebességet.
Az adatokat kilobit/sec (kbs, vagy kbps) mértékegységben kapjuk meg, melyet könnyen átszámolhatunk a számunkra jobban értelmezhető kilobyte/másodpercre hogy meg tudjuk ítélni, hogy adott idő alatt mekkora fájlokat tudunk le-, illetve feltölteni.
Mint tudjuk, a bit és a byte közötti váltószám 8. Ebből következik, hogy például a 2794 kbs letöltési sebesség 2794/8=349,25 kB adatot tudunk letölteni másodpercenként.
 
Figyelem! A letöltési és feltöltési sebesség nagyban függ a gép tudásától és leterheltségétől, ezért az így kapott adatok csak tájékoztató jellegűek!
 
Sebeségmérő szolgáltatása már szinte minden internetszolgáltatónak van.
Néhány ezek közül:
Invitel - http://helpdesk.invitel.hu/speed/meres.html
gts datanet - http://speedtest.datanet.hu/datanet.html
Interware - http://www.interware.hu/swf/bandwidth.html
http://www.speedmeter.hu/
stb.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák