Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Ismerkedési és párkapcsolati internetes lehetőségek

 

Ma Magyarországon sok társkereső oldal működik, azonban kevés közülük az, amelyik elég sok felhasználóval rendelkezik ahhoz, hogy valóban sikeres legyen. A legsikeresebb oldalak, az origoRandi néven is futó Randivonal, és a Parom.hu azaz a Startrandi. Ezek mindegyike több százezer regisztrált taggal büszkélkedhet, amely jelentősen növelheti a siker esélyét.

Az oldalakon a regisztráció ingyenes, azonban vannak olyan szolgáltatások amelyek fizetősek. A fizetés többféle módon – SMS-el, bankkártyával, stb. – történhet.

 

A regisztráció után lehetőségünk van arra, hogy akár a legapróbb részletekbe menően megadjuk saját adatainkat, valamint a kívánt partnerét is. Feltölthetünk magunkról képet, itt a Randivonal szigorúbb, nem engedi a nem a felhasználóról készült, ill. nem felismerhető képek feltöltését. Egyaránt jellemző ezekre az oldalakra az anonimitás, azaz általában becenévvel jelenünk meg itt. Lehetőségünk van a zárt rendszeren belül üzenetet küldhetünk, de megadhatjuk a telefonszámunkat, vagy e-mail címünket és kérhetjük az üzeneteket arra is, bár ezek általában fizetős pluszszolgáltatások.

 

Mindenhol elvárt követelmény egy rövid bemutatkozó szöveg megírása, anélkül általában nem jelenik meg az adatlap. Ha a regisztrációnk elfogadásra került, onnantól fogva böngészhetünk a többi tag között, kereshetünk különböző feltételek alapján, valamint résztvehetünk a fórum életében.

A társkereső oldalakra általában jellemző, hogy kialakul egy törzsközönség aki már nem is okvetlenül a társkeresés, hanem a közösség miatt látogatja az oldalt.

Néhány jó tanács a társkeresőkhöz:

  • Ne legyünk se túl szűkszavúak se túl szószátyárok a bemutatkozásban. Négy-öt jól megírt mondat tökéletesen megfelel.

  • Ne idézzünk! Az idézetek, bármilyen frappánsak is, nem a saját gondolataink.

  • Ha a kép feltöltése mellett döntöttünk, legyünk őszinték! Ne tegyünk fel képet kiscicákról, nyulakról, holdfényről, unikornisról vagy vízesésről, pláne ne Pamela Andersonról/Brad Pittről! Vállaljuk fel magunkat, legyünk a képen felismerhetőek. Természetesen nincs megtiltva, hogy a lehető legjobb formánkat mutassuk, mint pl. profi fotós által készült képek, photoshop stb. de ne essünk túlzásba. Uraknál a „lazán az autóhoz támaszkodó” típusú képek vannak tiltólistán, nem az autónknak keresünk társat, vagy ha igen, akkor már régen rossz.

  • Az adatainknál is ragaszkodjunk a – néha szomorú – igazsághoz. A hölgyek a korukkal és a súlyukkal szeretnek manipulálni, míg az urak a magasságukhoz toldanak pár centit…

  • Lehetőségeinkhez képest válaszoljunk a levelekre. Nincs annál rosszabb mint a némaság, egy határozott, de udvarias „nem” sokkal korrektebb.

  • Ne húzzuk a végtelenségig a levelezést, könnyen becsúszhat egy félreérthető mondat, amely egy jól induló kapcsolat végét is jelentheti.

  • Az első találkozást lehetőleg nyilvános helyen ejtsük meg, ahol az esetleges visszavonulást könnyen meg tudjuk ejteni.

  • Végül: az egész egy nagy játék, ne vegyük túlságosan komolyan!

 


A szócikkhez társított címkék:
internet , ismerkedés , közösségi
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése