Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Java
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-01-21 18:24:07
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

 A Java olyan objektumorientált [programnyelv], amelyet hálózati alkalmazások írására fejlesztettek ki. A cél az volt, hogy hasonlítson a C és a [C++] nyelvekre, de ezeknél könnyebben kezelhető legyen. A Java segítségével teljes [alkalmazás]okat lehet írni, akár egy gépre, akár teljes hálózati használatra. Mindemellett alkalmas olyan kis alkalmazások készítésére is, amelyeket [weboldal]akba lehet beilleszteni, és amelyek interaktív felületet biztosítanak a felhasználók számára.

A Javában írt [program]ok az alkalmazásokat bytecode formátumra konvertálják, de a [forráskód]ból gépi kód is készíthető. Ezek futtathatók bármely [kliens] vagy [szerver]gépen, amelyre fel van telepítve a Java virtuális gép, amely a bytecode-ot értelmezi, majd elindítja. Ez azt jelenti, hogy a javás programok [platformfüggetlen]ek, elvileg bárhol működnek. A [böngésző]k nagy része és az [operációs rendszer]ek is tartalmaznak már Java virtuális gépet.

A Javát nem szabad összekeverni a [Javascript]tel, amely egyszerűbb nyelv, de hiányzik belőle például a hordozhatóság. A Javát az egyik legjobb programnyelvnek tartják a webes alkalmazások megírására, mivel nem függ egyik operációs rendszer vagy böngésző sajátosságaitól sem.


Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák