Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Az LTE a 3Gpp Long Term Evolution programja, amely a harmadik (3G) és a negyedik (4G), mobiltelefonos rendszerek közötti átmenetet szándékszik képviselni. Az LTE, mint műszaki szabvány, tulajdonképpen 3.9G-nek is tekinthető, hiszen sok tekintetben igen, azonban nem teljesen felel meg a 4G szabványnak. Az LTE lényege, hogy új frekvenciákat (pl. 700 MHz de a natív frekvencia a 2.6 GHz lesz), és új adatátviteli technológiákat vezet be, melyek a szolgáltatókat felkészíti a teljes 4G-re történő váltásra. Az LTE fontosabb elemei a maximálisan 376 Mbps letöltési sebesség, a teljesen IP-alapú beszédátvitel, több felhasználó kiszolgálása cellánként (akár 200), valamint az akár 500 km/h sebességnél is használható szélessávú adatátvitel. Fontos eleme még a bázisállomásokon az eddigi rádiós eszközöket kiváltó, új SDR rendszerű eszközök megjelenése.

Magyarországon is ebben az évben indulnak a szolgáltatók kísérleti projektjei.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák