Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Nanobotnak a nanométeres mérettartományban – azaz 100 nm-nél kisebb – készült robotokat nevezzük. Ezek a nanobotok jelenleg még kísérleti stádiumban vannak, azonban a jövőben valószínűleg óriási szerepet kaphatnak a mindennapi élet különböző területein. Könnyű elképzelni, hogy akár az orvostudományban, akár az automatizálásban vagy éppen a haditechnikában milyen lehetőségeket tárnak fel. Lehetségessé válik pl. egy rosszindulatú daganat célzott elpusztítása, vagy olyan szenzoros kapcsoló létrehozása, amely egy oldatban képes az atomokat egyenként megszámolni. De hosszabb távon akár a mindennapi életben is szerephez juthatnak, olyan feladatokban, mint például a takarítás.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák