Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Netbook
Verzió: 2  
Változtatta: Xenia
Változtatás dátuma: 2009-07-28 09:31:29
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A netbook nem más, mint egy kicsi, 9-10 inch átmérőjű notebook kialakítású számítógép. Teljesítményük az általános elvárásoknak elegendőek, komolyabb, erőforrás-igényesebb programok futtatására alkalmatlan. Rendszerint olcsóbbak nagyobb társukhoz, a [notebook]okhoz képest, és tömegük is jóval kevesebb,  1kg körül vannak.


A netbook nem más, mint egy kicsi, 9-10 inch átmérőjű [notebook] kialakítású [számítógép]. Teljesítményük az általános elvárásoknak elegendőek, komolyabb, erőforrás-igényesebb programok futtatására alkalmatlan. Rendszerint olcsóbbak nagyobb társukhoz, a [notebook]okhoz képest, és tömegük is jóval kevesebb,  1kg körül vannak.A hordozhatóság, és az alacsony, elsősorban ár miatt gyakori, hogy ezekben a gépekben nem található [merevlemez], hanem helyettük flash memória kártyákat telepítettek, alacsony fogyasztású,  alacsony teljesítményű [processzor]okkal gyártják. Természetesen megtalálható bennük a [wifi], [bluetooth], USB, [firewire]. Operációs rendszerük általában valamely [Linux] disztribúció optimalizált változata, vagy hasonlóan lehet [Microsoft Windows] is.


2007-ben az [Asus] elsőként dobta piacra az [Eee Pc] márkájú netbookjait, és csak ezután lépett be a többi gyártó is a sorba.
A netbookok elsősorban a sokat utazó, és nem nagy gépigényt igénylő szoftverek használóinak ajánlottak. Internetezésre, e-mailezésre, szövegszerkesztésre, de akár filmnézésére is alkalmasak.

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák