Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Near Field Communication, az „közeli mezős kommunikáció”, azt a technológiát jelzi amely képessé teszi a mobiltelefonokat az érintés nélküli, rádiótechnológián alapulő fizetésre. Az NFC leginkább az ún. smartcard technikához hasonlítható, tehát a telefont közel kell tenni a leolvasóhoz, és így végezhető el a fizetés. Jelenleg két fő irány létezik a fejlesztésben, az első az SWP protokol, amely a fizetéshez szükséges adatokat a SIM-kártyán tárolja, ezt – érthető módon – a mobilszolgáltatók támogatják erősen. A másikban ez a képesség a készülékben és egy speciális microSD kártyán tárolódik, ez pedig a készülékgyártók malmára hajtaná a vizet.

Az NFC-nél a mobiltelefon egyfajta virtuális pénztárcaként működik, ahova egy bizonyos összeget tölthetünk fel, majd ezt az összeget a mindannapi, kisebb összegű vásárlásokkor használhatjuk fel. Helyettesítheti az NFC készülék a különböző belépőket, közlekedési jegyeket, bérleteket. Magának a technológiának hatalmas jövőt jósolnak, a Nokia egyik vezetője az idény nyáron azt jelentette be, hogy 2011 őszéig minden új mobiltelefonba beépítik az NFC technológiát.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése