Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Csomópont. A szűkebb, telekommunikációs értelemben azt az utolsó csomópontot jelenti, amelyet a szolgáltató azért üzemeltet, hogy közvetlenül az előfizetők felé elossza a jelet. egy node-ban több  - jellemzően 16-32-64 - kártyahely van, mindegyike egy-egy felhasználóhoz rendelve. Sokszor a hálózat bővítésének a node-ok telítettsége az akadálya. A szolgáltatónak ugyanis akkor éri meg új node üzembe állítása, ha előzetesen biztosítottnak látja kapacitás egy bizonyos százalékának (jellemzően 40-50%), telítettségét, azaz van ennyi ügyféligénye. Természetesen az eszközök árának csökkenése ezt a százalékot lejjeb nyomhatja, de ennek ellenére a szolgáltatók igyekeznek biztosra menni.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák