Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Picasa
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-02-16 15:51:50
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A Picasa a [Google] által fejlesztett ingyenes [szoftver], amelyet képek szerkesztésére és rendszerezésére használhatunk.

Eredetileg az alkalmazást a Picasa Inc. fejlesztette. 2004-ben került a Google tulajdonában, ekkor tették ingyenesen letölthetővé. Ma már letölthető [Microsoft Windows], [Linux] és [Mac OS X] [operációs rendszer]ekre is.

A Picasa segítségével albumokba, időrendben rendezhetőek a képek, lehet őket szerkeszteni (vágni, nagyítani, különféle effekteket használni), miközben a program megőrzi az eredeti képet is. Csatlakoztatni lehet digitális fényképezőgépekkel, és akár CD-re is írhatjuk a képeket, mert a Picasa ezt is támogatja. A képek [online] meg is oszhatóak a [Picasa Web Albums] [web]es felület segítségével.


Médiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése