Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Personal Navigation Assistant, azaz személyi navigációs készülék. A PNA-k a PDA- leszármazottai, és – egyelőre - úgy tűnik túlélői. A 2000-es évek elején a PDA-k robbanásszerű fejlődésével lehetővé vált navigációs programok telepítése ezekre a készülékekre. Egyre több PDA-t szereltek fel beépített GPS-el, és a megoldás óriási népszerűségre tett szert. Ennek oka kétoldalú volt, egyrészt a gépkocsikba beépített navigációs rendszerek horrorisztikus árával szemben, ezek a készülékek töredék áron kínálták szinte ugyanazt, másrészt a PDA-k akkoriban amúgy is a jövő kézi eszközeinek tűntek.

A mobiltelefonok és okostelefonok betörésével, azonban a PDA-k rohamosan veszítettek népszerűségükből, azonban a navigációra használt eszközök piaca továbbra is felfelé ívelt. A látszólagos ellentmondást a navigációs célra „lebutított” PDA, a PNA koncepciója törte meg.

Ezek a készülékek lényegesen olcsóbbak tudtak lenni még a PDA-nál is, így igen széles rétegek számára váltak elérhetővé. A PNA általában tartalmaz egy GPS-vevőt, néha TMC-vevőt is, ill. memóriakártya foglalatot. Jövőjük azonban éppen az okostelefonok további térhódítása miatt igencsak kétséges.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák