Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Reduced Instruction Set Computer, azaz csökkentett utasításkészletű számítógép. Ez a kifejezés a számítógépek processzorának tervezésénél használt filozófiát jelzi. Az így tervezett processzorok és a hagyományosabb CISC processzorok közti alapvető különbség, hogy a CISC processzorokban az utasításokat úgy tervezik meg, hogy a lehető legtöbb munkát végeztessék el. A RISC filozófia ezzel szemben az utasításkészlet csökkentésével és a címzés egyszerűsítésével egyszerűbb felépítésű és hatékonyabban működő CPU-k tervezhetőek. A CISC processzorokhoz tartoznak pl. az asztali PC-k Intel x86-os processzorai, míg a RISC processzorok közé a mobiltelefonok és egyéb eszközök sokkal energiahatékony CPU-i.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák