Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

SIM azaz SIM kártya. A Subscriber Identification Module (Előfizető azonosító modul) a mobiltelefonok működéséhez szükséges alkatrész. A SIM egy apró áramköri lap, amely – titkosítva – tárolja azokat az információkat, melyek a telefon használójának előfizetéséhez kapcsolódnak. A SIM kártyát a mobilszolgáltató bocsátja ki, és tartalmazza a felhasználó nemzetközileg egyedi azonosítóját (IMSI), a hálózattal kapcsolatos információkat, a biztonsági azonosítókat és két jelszót (PIN és PUK). A SIM kártya teszi lehetővé, hogy cseréjével elméletileg bármely telefonban használható legyen, amennyiben persze a telefon megengedi ezt és nincsen zárolva a szolgáltató által. A SIM háromféle mérteben van jelen, az első a már csak elvétve használt hitelkártya méret, a második a mini verzió (25x15 mm), illetve a legújabb a micro-SIM, amelyet általában a korszerű okostelefonok használnak.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák