Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: SIP
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-01-21 18:08:26
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A SIP (Session Inititation Protocol) az a szabvány, amely a multimédiás elemeket is tartalmazó interaktív felhasználói folyamatok elindításáról és működtetéséről gondoskodik. Akárcsak a [HTTP] vagy az [SMTP], a SIP is az [OSI-modell] [alkalmazás] rétegében működik. A SIP segítségével [internet]es telefonbeszélgetéseket, videókonferenciákat bonyolíthatunk le, sőt [unicast] vagy [multicast] folyamatokba is meghívhatunk más felhasználókat. 

A SIP is a [kilens]/[szerver] modell alapján működik, a kérések [UDP] vagy [TCP] szabvány alapján érkeznek, a [protokoll] [URL]-k alapján azonosítja a felhasználókat.

Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák