Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Valamilyen hivatalos szerv (önkormányzat vagy rendőrség) által telepített sebességmérő eszköz, amely bizonyítéknak alkalmas felvétel készítésére is képes. A speedcam-eket elsősorban gyorsforgalmi utakon, autópályákon, vagy lakott településeken állítják fel, azzal a céllal, hogy a gyorshajtást megelőzzék, illetve a gyorshajtó sofőröket megbüntessék.

Szerte Európában országonként különböznek a szabályok a kamerák telepítésére vonatkozóan, van ahol teljesen el lehet rejteni (pl. Anglia), de van olyan is, ahol előre ki is kell táblázni, mint például itthon. Ezeknek a készülékeknek a helye ismert, ezért a legtöbb autós navigációs készülék, vagy program térképadatbázisában szerepelnek, és be is lehet állítani, hogy a felhasználó figyelmeztető jelzést kapjon, ha megközelít egyet.


A szócikkhez társított címkék:
gps
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése