Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Szalagmikrofon

 

A szalagmikrofon egy mikrofon típus. Működése alapján állótekercses mikrofonnak nevezzük.A szalagmikrofonnál a [membrán]? szerepét egy vékony, hajtogatott fémszalag látja el. A hajtogatott fémszalag egy vagy két tekercsel ellátott állandó [mágneses pólus]?ok között helyezkedik el. [Hanghullám]?ok hatására rezegni kezd. A rezgések ütemében folyamatosan változik a membrán és a mágnes közötti légrés szélessége, így a mágneses kör mágneses ellenállása is. A kör [fluxus]?a is ingadozik, és a [mágnes kör]? [erővonal]?ait metszve a hangrezgésekkel arányos áram indukálódik a tekercsben. Mivel nagyon alacsony az independencia, illesztő erősítőre vagy illesztő [transzformátor]?ra vezetik az áramot. Mivel kicsi a membrán, így jó a [tranziens]? átvitele.Frekvencia átvitelük 5 KHz-ig terjed, 10 dB-es ingadozással. Kimeneti feszültségük néhány millivolt nagyságrendű. Minőségük nagyon jó, viszont drágák.
Elsősorban nagyothalló készülékekben, illetve víz alatti alkalmazásokban használják.
 

 

 

Szalagmikrofon


A szócikkhez társított címkék:
mikrofonok , perifériaMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák