Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A vírusvédelem legfontosabb eszközei az antivírus szoftverek. Ezek olyan számítógépes programok, amelyek célja a rosszindulatú szoftverek azonosítása, semlegesítése és megsemmisítése.

 

Az „antivírus” megnevezés egy korábbi állapotra utal, amikor még kizárólag számítógépes vírusokat kellett kiiktatni, ma már inkább a malware elnevezést használják a különféle férgekre, trójaiakra, adathalászati technikákra. Az antivírus vagy vírusirtó szoftverek három technikát alkalmaznak a rosszindulatú alkalmazások felismerésére, az egyes programok általában a hármat együttesen használják:

 

  • átvizsgálja a számítógépen lévő fájlokat és a már ismert vírusok lenyomatait keresik;
  • minden olyan gyanús viselkedést átvizsgálnak, amely fertőzésre utalhat,
  • figyeli a bemenő és kimenő adatforgalmat, a letöltődő fájlokat, valamint az e-mailek csatolmányait.

Ha olyan fájlt talál, amely fertőzött, a vírusirtó program a következő lépéseket teheti: megjavíthatja a fájlt, ha el tudja távolítani belőle a vírust; karanténba helyezheti a fertőzött fájlt, és így a vírus nem tud továbbterjedni; kitörölheti a fertőzött fájlt.


A szócikkhez társított címkék:
Vírus , vírusirtás , vírusvédelem
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése