Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Azaz Extended Application Markup Language, egy olyan deklaratív XML-nyelv amely a strukturált értékek inicializálására használnak. A létrehozásának célja az volt, hogy egyszerűsítse a grafikus felületek (GUI) fejlesztését a .NET Framework számára. A látható (vizuális) elemek létrehozhatóak XAML leírás segítségével, így a felhasználói felület kódja elválasztható a mögötte futó alkalmazás logika kódjától. Az XAML így lehetőséget nyújt arra, hogy keverjük a programkódot a leíró nyelvi elemekkel, így modellt biztosít a folyamatkezelés számára. A nyelv segítségével a designerek és a z arculattervezők feladata külön választható az XAML segítségével a programozók munkájától, könnyebbé téve ezzel egy fejlesztési projekt erőforrásainak elosztását.

Más leíró nyelvekkel ellentétben az XAML közvetlenül prezentálja a példányait a kezelt objektumoknak. Ez az általános tervezési alapelv egyszerűsíti a fejlesztést és a nyomkövetést az XAML által bevezetett objektumokra. Az XAML fájloknak általában a .xaml kiterjesztést adják.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák