Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az adatbázis olyan információgyűjtemény, amely bizonyos szempont szerint van összerendezve, annak érdekében, hogy könnyen kezelhető legyen. Az adatbázisokat tartalmuk alapján is szokták osztályozni (bibliográfiák, szövegesek, numerikusak, képi), de a számítástechnikában inkább szervezési elvük alapján csoportosítják. Így az adatbázisoknak számítástechnikában használt fajtái a hierarchikus, a hálózati, a relációs és az objektumorientált, illetve ezek keverékei. Az adatbázis lényege az, hogy nemcsak az adatokat tárolja, hanem a köztük lévő viszonyrendszert is, amely több szempontot is tartalmaz. Az adatbázis ezek szerint bármikor újrarendezhető, átalakítható.
A leggyakrabban használt adatbáziskezelők az Oracle, MS-SQL, mySQL, Sun Java DB.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése