Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A számítástechnikában adatnak számít minden, ami a számítógépen használható, számokkal előállítható és megjeleníthető. Különbséget kell tenni az adat és a program között: egy program végrehajtandó utasításokat tartalmaz. Ebben az értelemben a számítógépen minden adat, ami nem programkód. Az adat olyan érték, amely egy meghatározott dolog valamilyen jellemzőjére vonatkozik. Az adat önmagában nem értelmes, nem jelent semmit, hanem alkalmazása során töltődik fel értékkel - a számítástechnikában a programokkal összekapcsolódva válik információvá.
Az adat típusa szerint lehet: nominális (egyenlőségi viszony a meghatározó - nevek, telefonszámok), ordinális (kisebb-nagyobb viszony a meghatározó, a rangsor erre a logikára épül), intervallum skálán mért (az első két típus tulajdonságai mellett az összeadás és kivonás műveletei is értelmezettek), arány skálán mért (a négy alapművelet kapcsolatára épül).
Az adatok tárolása a számítógép memóriájában történik, vagy más külső hordozóeszközökön (USB, CD, DVD, stb.)


A szócikkhez társított címkék:
számítógép
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése