Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


LCD

Az LCD monitorok sokkal modernebb technológiát képviselnek, mint elődeik. A hagyományos katódcsöves monitorok hamarosan kiszorulnak az LCD monitorok egyre nagyobb népszerűsége miatt.Az LCD a Liquid Crystal Display rövidítése – magyar nyelvű megfelelője folyadékkristályos.
Lapos műanyaggal bevont felületen generálódik a kép, ami nem frissül állandóan, szemben a katódsugárcsöves monitorral. A képek csak akkor frissülnek, amikor az adott [képpont]? változik.
Azt hogy mennyi idő alatt hajtódik végre a képernyő változás, a vízszintes-, függőleges- és a képpont frissítési frekvencia jelenti.Az LCD képernyőknél nincs folyamatos vibrálás, ezért lényegesen jobban kímélik a szemet.
Más szempontból is környezetbarátak. Ezen monitorok sugárzása lényegében nulla.Fogyasztásuk kevesebb, és a képük is puhább, szebb. Sajnos hátrányuk is van, az egyik, hogy ha oldalról nézzük őket, akkor a kép kevésbé élvezhető. A másik hátrány, hogy sajnos drágábbak, mint elődeik.


 
A fizikai hátrányt LEP technológiával próbálják orvosolni. Speciális fénykibocsátó anyaggal vonják be a képernyő felületét, így a monitor oldalról is ugyanolyan éles képet biztosít, mint szemből.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése