Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Mobilinterneten a mobiltelefonos hálózatokat kihasználó kapcsolódási technikákat értjük. Eddig három technológiát használták a szolgáltatók. Az első széleskörűen használt technika, a GPRS sebességében a betárcsázós hozzáférésekhez hasonlított, de működése már csomagalapú volt, mint az internet szabványának számító TCP/IP. Ezt hamarosan felváltotta a EGPRS, azaz az EDGE, amely az előző továbbfejlesztett változata. Háromszor nagyobb sebessségét hatékonyabb kódolási eljárásának köszönheti. A szolgáltatók általában 3. generációsként emlegetik, pedig a második generációs GSM hálózatokat használja. A valódi 3G (HSDPA) már sokkal gyorsabb adatátviteli sebességre képes (384 [kb/s]? fel-, és 7,2 [Mbp/s]? letöltés), noha még mindig jelentősen lelassul az adatátvitel, ha egyszerre, egy cellában sok kliens használja. A technológia egyre nagyobb teret hódít, bár Magyarországon több probléma is felvetődik ezzel kapcsolatosan. 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése