Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A TCP/IP az internetes kommunikáció alapszabványa. Minden egyes gép, amely csatlakozik az internetre rendelkezik a protokoll egy másolatával. A szabványnak két rétege van: a TCP (Transmission Control Protocol), amely a küldött és fogadott adatok csomagokra bontásáról és összeillesztéséről gondoskodik, és az IP (Internet Protocol), amely a csomagok IP-címével foglalkozik, és gondoskodik arról, hogy minden csomag eljusson rendeltetési helyére.
A TCP/IP a kliens-szerver modellt használja: a kliens a kérő fél, kérését pedig a szerver teljesíti. A TCP/IP szabvány nem igényel folyamatos kapcsolatot: amint egyik végpontból megérkezik a másikba az adott üzenet, adat, a kapcsolat megszakad, és a következő alkalommal előlről kezdődik minden.
Erre a szabványra épülnek olyan további protokollok, mint a HTTP, az FTP és az SMTP is.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése