Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A Plurk egy közösségi oldal és mikroblogoló felület, amelyet 2008-ban indítottak útjára. A többi szolgáltatáshoz hasonló funkciókat kínál: 140 karakterben lehet bejegyzéseket küldeni, ismerősökkel lehet megosztani ezeket, válaszolni lehet mások megjegyzéseire. Amiben különbözik viszont a többi hasonló szolgáltatástól, az a felület és a logika, ahogy összekapcsolják ezeket: a plörköket (így nevezik itt a bejegyzéseket) nem vertikálisan elrendezve, hanem horizontálisan láthatjuk, időrendben elhelyezve. A bejegyzéseket is több, mint 10 kategóriában lehet posztolni. A felhasználóktól teljesen más logikát követel meg, mint például a Twitter, amely sokkal dogmatikusabb interfészt kínál. Viszont hátránya, hogy a bejegyzésekre adott válaszok sokkal bonyolultabban lekövethetőek, mint más hasonló szolgáltatásokban. A Plurk másik újdonsága a Twitterhez képest az, hogy lehet videókat, zenéket beágyazni, vagyis nemcsak a linket lehet beszúrni.

A Plurk másik újítása a karma, amely nagyobb aktivitásra ösztönzi a felhasználókat. A karma annak függvényében nő, hogy milyen gyakorisággal posztol a felhasználó, hány ismerősét hívja meg plörkölni, és hány kommentet fűznek a bejegyzéseihez. A karma viszont csökkenhet akkor, ha valaki elhanyagolja idővonalát, illetve meghívásait nem fogadják el. A Plurk Nirvánájába is el lehet jutni, azonban ez csak az igazán addiktív felhasználók számára megvalósítható cél.

A Plurk számos nyelven elérhető, a magyar verzió fordítása még folyamatban van, de  a legfontosabb tudnivalók és funkciók már magyarul működnek.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák