Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Twitter egy mikroblog és közösségi oldal szolgáltató, amely lehetővé teszi regisztrált felhasználói számára, hogy üzeneteket, posztokat írjanak, legfeljebb 140 leütésnyi terjedelemben.

Az új bejegyzéseket ma már akár SMS-ben, RSS-ben, vagy akár különféle widgeteken keresztül is megkaphatjuk. 2008-ban már több millió Twitter felhasználó volt. A szolgáltatást 2006-ban fejlesztették ki, mára pedig az egyik legnépszerűbb mikroblogos felületté nőtte ki magát. Különösen azok körében hódított, akik túlzottan elfoglaltak ahhoz, hogy hosszas fejtegetéseket írjanak, mint a hagyományos blogokon, de mégis értesítenének tömören eseményekről, mindarról, ami velük történik. Ezért sokan jó eszköznek tartják arra, hogy barátaikkal, ismerőseikkel tartsák a kapcsolatot. Maga a rendszer használata ingyenes, de ha a felhasználó a mobiljáról frissítené bejegyzéseit, azért már fizetni kell, ahogyan az SMS-értesítőkért is.

A felhasználó bejegyzései elsősorban a saját profilján jelennek meg, de ha valaki feliratkozik ezekre, akkor az ő kezdőlapján is megjelennek ezek a frissülések. Mivel a Twitter API-ja nyitott, ezért már számos fejlesztés elérhető ezzel kapcsolatosan, és ezek száma folyamatosan nő.

 A szócikkhez társított címkék:
blog , közösségi , twitter
HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése