Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A számítógépes vírus olyan önmagát sokszorosító, kártékony program, mely képes saját magát más végrehajtható alkalmazásokban, vagy dokumentumokban elhelyezni és ezáltal terjedni. Ha egy az Ön számítógépére telepített alkalmazásba egy vírus befészkeli magát, akkor ezt fertőzésnek nevezzük.

 

Miért szükséges ezeket kiirtani?

Vírusos gépével a következők történhetnek:

- Ellophatják személyes adatait. Jelszavait, bankkártya számati.

- Tárcsázó vírusok károsíthatják meg, telefonszámlát generálva.

- Összegyűjthetik felhasználói szokásait.

- Trójai vírusok teljesen átvehetik az irányítást gépe felett.

- Lelassítják számítógép működését.

- Fontos adatokat veszíthet el.

 

Vírusirtás, viruskereső programokkal:

A vírusölő programok nagy része nem csak megvédi számítógépét a támadásoktól, hanem megakadályozza, hogy egy vírus átkerüljön családja és barátai számítógépére e-mail küldés, vagy fájl megosztás során. Fontos megemlíteni, hogy mivel a vírusokat programozzák le először, illetve napi szinten rengeteg új fenyegetés jelenik meg, ezért tökéletes vírusölő sajnos nem létezik. Előfordulhat, hogy vírusölője bizonyos vírusokat nem ismer fel, ezért vírusölő mellett is rendkívül fontos a számítógép körültekintő használata.

 

Virusirtás folyamán egy, vagy több virusölőt fut végig a fertőzött gépen. A fertőzéseket vírusmentesítéssel, vagy karanténba helyezéssel és törléssel javítva, ismét tiszta és vírusmentes rendszert kaphat.

 

Bővebb információ a témával kapcsolatban:

PcVilág.hu :: Számítógép vírus eltávolítás


A szócikkhez társított címkék:
eltávolítás , mentesítés , számítógép , Vírus , vírusirtásMédiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák