Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Adobe Photoshop, vagy ahogy emlegetni szokták, a Photoshop egy rasztergrafikus képszerkesztő és -feldolgozó program. Az Adobe Systems legnépszerűbb terméke. 

A Photoshop a képfeldolgozó szoftverek területén a legtöbb felhasználót tudhatja magáénak. Első változata 1988-ban jelent meg, akkor még kizárólag a Macintoshokra. Jelenleg Microsoft Windows-ra is elérhető. A program használata a profi grafikusok és fotósok körében szinte kötelező, mivel sokkal megbízhatóbb, mint társai, és funkcióiban is jóval többet tud, mint azok. A program már 25 nyelven vásárolható meg, köztük magyar kezelőfelülettel is.

A program népszerűségét az is bizonyítja, hogy a photoshoppol ige meghonosodott, mint a képek vagy más anyagok manipulálásának szinonimája, illetve ha valamire azt mondják, hogy az photoshop, akkor ez azt jelenti, hogy kételkednek eredetiségében és megbízhatóságában.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése