Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A világ egyik vezető grafikai és multimédiás megoldásokkal foglalkozó cége, amely olyan fontos technológiákat birtokol, mint a Shockwave vagy a Flash. Legismertebb termékei közé a tartozik pl az Acrobat Reader és a Photoshop.

A céget 1982-ben alapították, első jelentős fejlesztésük a PostScript technológiai nyelv volt, amely megteremtette a computeres nyomtatási forradalom alapjait.

1989- ben mutatták be első igazán meghatározó terméküket az Adobe Photoshopot. Ez volt az első professzionális képszerkesztő program, és napjainkig az is maradt. A következő fontos lépés a .pdf formátum, valamint az azt kezelő programok, mint az Acrobat Reader létrehozása volt, 1993-ban. A folyamatos és viszonylag egyenletes növekedésnek köszönhetően, a 2000-es évekre az Adobe a világ vezető grafikai megoldásszállítójává nőtte ki magát, így vált lehetővé, hogy 2005-ben megvásárolja a legnagyobb riválisát a Macromedia-t. Ezzel került az Adobe birtokába a Flash technológia. Ezután az Adobe és az Apple állandó konfliktussorozatba bonyolódott, a Flash technológiának a Macintosh gépeken történő használatáról. Az Apple – és főleg Steve Jobs – álláspontja szerint a Flash nem elég stabil és biztonságos, míg az Adobe szerint az Apple túlzott kontrollt tart fenn a fejlesztőkkel szemben. A vita a mai napig is zajlik, és a probléma inkább az iPhone-ra vonatkozik.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése