Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az ADSL hurok kiterjesztő (ADSL loop extender) egy olyan eszköz, amelyet a telefontársaságok a távolság okozta problémák leküzdése érdekében használnak. A DSLAM és az előfizető között általában félúton helyezik el azért, hogy növeljék a DSL kapcsolatok sebességét (amely a távolsággal arányosan gyengül egyébként). Az ADSL hurok kiterjesztők kétfélék lehetnek: erősítők és regenerátorok. Az erősítők az analóg jelek erősségét növelik, a regenerátorok pedig binárissá alakítják a jelet (ebből adódóan egy vonalon tulajdonképpen végtelen számú regenerátor helyezhető el), majd az eredeti frekvenciákon továbbítja azt. Mivel az erősítők beszerelése sokkal olcsóbb, ezért a legtöbb cég ezeket használja a regenerátorok helyett.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák