Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A számítástechnikában az alkalmazás a szoftverek közé sorolható program.
Két fő típusa van: az egyik a felhasználókat segíti abban, hogy végrehajtsa a kívánt műveletsort, a másik a rendszeralkalmazások csoportja, amelyek a háttérben futnak és az operációs rendszer megfelelő működését biztosítják. Az alkalmazást tehát meg kell különböztetni az operációs rendszertől magától, a különféle programnyelvektől és segéprogramoktól.
A fehasználók által használt leggyakoribb alkalmazások a szövegszerkesztők, a médialejátszók és a játékprogramok. Az egyes operációs rendszerek különféle alkalmazáscsomagokat is kínálnak, amelyekben több funkció van csoportosítva: ilyen például az iWork, az OpenOffice vagy a Microsoft Office.
 
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák