Már 1284 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az analóg jel olyan folyamatos jel, amelyben a jel ideje egy valós idő pontos leképezése. Ebben az értelemben az analóg jel egy valós egység duplikálása, másolása, eltérően a digitális jeltől, amely megbontja ezt a folyamatosságot és diszkrét, bináris formában továbbítja a valós egységet.
Az analóg jel továbbításához a feszültséget és különféle frekvenciatartományokat használják ki. Az analóg jel bármilyen információ továbbítására alkalmas, gyakran a jel olyan fizikai környezeti változásokat rögzít, mint a hang, a fény, a hőmérséklet, a nyomás alakulásai. Ugyanakkor az analóg jel továbbításakor könnyen sérülhet, ezért minősége nem mindig megbízható.
Az analóg jeltovábbítás korlátja ugyanaz, mint a digitálisé: a felbontás és a sávszélesség. Az analóg jel felbontása nehezebben ellenőrizhető, ezért a részletek pontosságát illetően megbízhatatlanabb, mint a digitális. Az analóg csatornák másik hibája az állandó zaj, amelyet teljes mértékben nem lehet kiküszöbölni, ez is hozzájárul a továbbított információ romlásához.
 

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése