Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Advanced RISC Machine. Egy olyan 32 bites RISC processzor, melynek az utasításkészletének architektúráját az ARM Holdings fejlesztette ki. Jelen pillanatban ez az architektúra a legelterjedtebb, aha gyártási számokat nézzük. Eredetileg az asztali számítógépekben megtalálható x86 architektúra versenytársának szánták, azonban egyszerű felépítésük és alacsony energiafogyasztásuk miatt elsősorban a beágyazott és a mobil megoldásokban kapott főszerepet. 2007-ben az eladott, mintegy egymilliárd mobiltelefon kb. 98%-ban található legalább egy ARM processzor. Az ARM architektúra fontos vonása, hogy licenszelhető, így rengeteg gyártó gyárt ilyen processzort, közülük néhány példa: Nvidia, Intel, DEC, LG, Samsung, stb.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése