Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Audio/Video Interleaved, fájlformátum, ebben a formátumban tárolja a Windows a „Video for Windows” videóklipjeit. A név onnan származik, hogy a kép- és hangadatokat ezekben az állományokban úgymond „egymásba pakolva” tárolják. Az 1992 végétől 1993 elejéig megjelent multimédia-irodalomban ezt a rövidítést a „Video for Windows”-zal azonos értelemben használták, mivel ez a Microsoft digitálvideós rendszerének fejlesztési szakaszaiban a komplett termék jelölésére szolgált.

A hangadatok tömörítés nélküli, 11,025, 22,05 vagy 44,1 kHz mintavételi frekvenciával, 8 vagy 16 bit kvantálási hosszal készített WAV állományok.

Az AVI eljárásnál mindig van képkockák közötti tömörítés. A szoftver nagyvonalúan dönt arról, hogy a képkocka melyik részét tekintse megváltozottnak, csak a jelentősen átalakult kép-részeket tekinti módosultnak. Ezért az AVI file-okban kis méretű deltakeretek vannak. A kisméretű deltakeretek miatt nagy tömörítés érhető el, az AVI állomány kisméretű állomány lehet. Az AVI szoftver az állományba 15 képkockánként egy referencia képkockát helyez el. Ha a videoanyagban gyors mozgás van, az egyes képkockák nagymértékben különböznek egymástól, a deltakeretek is nagyméretűek, sok adatot tartalmaznak. Amikor egy AVI file-ban nagy deltakeretek vannak, lejátszásakor a multimédia rendszernek sok adatot kell feldolgozni. Az AVI mai napig is az egyik legnépszerűbb mozgóképszabvány.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése