Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Az újgenerációs, ún. lapostévék egyik fontos jellemzője. A képernyő síkjára merőleges irányhoz mért legnagyobb szöget jelenti, ahonnan a kép még színtorzulás nélkül felismerhető. A mérték két irányban összeadva értendő, és a maximuma 180° lehetne, persze onnan már csak a káva látható. Az újabb képernyőknél a gyártók már bátran adnak meg 178° körüli betekintési szöget, azonban a színek és a kontraszt torzulása sokszor már 130°-nál észlelhető. Ebből a szempontból az IPS panelek sokkal jobbak a régebbi, TN paneloknál. Az LCD képernyőkkel szemben, a plazmaképernyőknél a jelenség egyáltalán nem jelentős, még a maximális szögnél is gyakorlatilag észlelhetetlen torzulás van csak.

HirdetésMédiapédia Patikapédia Ecopédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése