Már 1285 szócikk közül válogathatsz.

A Netpédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető internetes tudástár. Legyél Te is a Netpédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Az újgenerációs, ún. lapostévék egyik fontos jellemzője. A képernyő síkjára merőleges irányhoz mért legnagyobb szöget jelenti, ahonnan a kép még színtorzulás nélkül felismerhető. A mérték két irányban összeadva értendő, és a maximuma 180° lehetne, persze onnan már csak a káva látható. Az újabb képernyőknél a gyártók már bátran adnak meg 178° körüli betekintési szöget, azonban a színek és a kontraszt torzulása sokszor már 130°-nál észlelhető. Ebből a szempontból az IPS panelek sokkal jobbak a régebbi, TN paneloknál. Az LCD képernyőkkel szemben, a plazmaképernyőknél a jelenség egyáltalán nem jelentős, még a maximális szögnél is gyakorlatilag észlelhetetlen torzulás van csak.
Médiapédia Patikapédia Biciklopédia Jógapédia Webfazék
Mammutmail Pókerpédia
marketing-média tudástár egyészségügyi enciklopédia kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár online receptek nagy fájlok megosztása póker szabályok, stratégiák